۱۳۹۷ مهر ۱۵, یکشنبه

مدیریت دسترسی اپلیکیشن‌ها به بخش‌های مختلف موبايل

قطعا برای همه كاربران موبايل پیش آمده است که پس از دانلود و اولین اجرای یک اپلیکیشن، آن اپ اجازه بخواهد به قسمت‌های مختلف دستگاه‌تان دسترسی داشته باشدو شما برای استفاده از قابلیت‌های اپلیکیشن‌ها باید اجازه دهید آن‌ها به بخش‌های مورد نظر دستگاه‌تان دسترسی داشته باشند. در این مطلب آموزشی نحوه مدیریت این دسترسی‌ها را توضيح می‌دهیم.


در گام نخست، وقتی اپلیکیشنی از شما مجوز دسترسی به بخش‌های مختلف دستگاه‌تان را می‌خواهد، فقط اجازه دسترسی به بخش‌هایی را بدهید که به عملکرد و فعالیت آن اپ ارتباط دارد. برای مثال یک اپلیکیشن ارتباطی مثل تلگرام، قطعا برای برقراری ارتباط صوتی و ارسال پیام‌های صوتی، به میکروفون نیاز دارد و همچنین برای ارسال فایل به گالری یا برای ارسال پیام‌های تصویری به دوربین نیاز دارد... پس بسیار دقت کنید که به اپلیکیشن‌ها اجازه ندهید به بخش‌های مختلف دستگاه‌تان دسترسی اضافی داشته باشند. همچنین فراموش نکنید که اپلیکیشن‌ها برای فعالیت به این مجوزها و دسترسی‌ها نیاز دارند و بدون این دسترسی‌ها نمی‌توانند عملکرد خوبی داشته باشند. برای مثال اگر شما مجوز دسترسی به موقعیت مکانی را به اپلیکیشن گوگل‌مپ ندهید، این اپلیکیشن امکان مکان‌یابی را برای شما ندارد.
نکته خیلی مهم و امنیتی برای مدیریت دسترسی اپلیکیشن‌ها، این است که اپ‌هایی که مجوز دسترسی به بخش‌های نامرتبط با عملکردشان را می‌خواهند، می‌توانند مشکوک باشند. پس ابتدا حتما از امنیت این‌گونه اپلیکیشن‌ها مطمئن شوید و بعد از آن‌ها استفاده کنید. البته اپلیکیشن‌هایی هم هستند که امنیت کافی دارند ولی از شما مجوز دسترسی‌های نامرتبط می‌خواهند؛ در این حالت توسعه‌دهندگان این اپلیکیشن‌ها بدون توجه به عملکرد و نیاز آن‌ها از شما مجوز دسترسی می‌خواهند.
اپلیکیشن‌ها در سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS فقط با اجازه کاربران به بخش‌های مختلف دسترسی پیدا می‌کنند و فقط کاربر امکان تنظیم و مدیریت دسترسی‌ها را دارد.
شما پیش از نصب برنامه می‌توانید از طریق صفحه اپلیکیشن در گوگل‌پلی، در قسمت Permissions روی گزینه View Details کلیک کنید و بخش‌هایی که اپلیکیشن برای فعالیتش نیاز به دسترسی به آن دارد را ببینید
  




خیلی از شما هنگام نصب و اجرای اپلیکیشن‌ها بدون توجه به سوالاتی که برای مجوز دسترسی پرسیده می‌شود، به آن‌ها مجوز دسترسی می‌دهید. این کار بسیار خطرناک است ولی قابل مدیریت است؛ چرا که شما در تنظیمات سیستم‌عامل‌تان می‌توانید دسترسی اپلیکیشن‌ها را به بخش‌های مختلف دستگاه‌تان مدیریت کنید.
 

در سیستم‌ عامل اندروید به بخش تنظیمات سیستم خود بروید، وارد بخش Apps شوید و لیست اپلیکیشن‌های نصب‌شده را ببینید. وقتی روی هر یک از اپلیکیشن‌ها کلیک کنید، می‌توانید ببینید که به کدام بخش‌های دستگاه‌تان دسترسی دارد. در این قسمت می‌توانید دسترسی به هر کدام از بخش‌های دستگاه‌تان را غیرفعال کنید. همچنین اگر نسخه اندروید شما قدیمی است و نمی‌توانید از بخش تنظیمات، دسترسی اپلیکیشن‌ها را مدیریت کنید می‌توانید از اپلیکیشن Advanced Permission Manager استفاده کنید.
  


در سیستم‌ عامل iOS هم با مراجعه به بخش تنظیمات می‌توانید لیست اپلیکیشن‌های نصب‌شده را ببینید و با انتخاب هر یک از آن‌ها می‌توانید دسترسی آن به بخش‌های دستگاه‌تان را مدیریت کنید.
 

در آخر به شما توصیه می‌کنیم وقتی یک اپلیکیشن را برای اولین بار اجرا می‌کنید، سعی کنید با توجه به عملکرد و فعالیتش فقط مجوز دسترسی به بخش‌های مرتبط با عملکردش را صادر کنید. در غیر این صورت از طریق روش‌هایی که در این مقاله معرفی کردیم برای مدیریت دسترسی اپلیکیشن‌ها اقدام کنید.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر